Hvordan forbereder du dig til stævner?

Hvordan forbereder du dig til stævner?

maj 15, 2019 0 Af Camilla Bekkevold

Så er det i næste uge at Equitour Aalborg lukker dørene op for deres internationale stævne. Jeg skal selv op og ride lille tur og jeg glæder mig rigtig meget. Store stævner kræver også stor forberedelse og jeg har derfor skrevet lidt om, hvordan jeg forbereder mig på Equitouren. 

Starter

Jeg skal ride fredag og lørdag, så vi kører derop torsdag morgen. På den måde får vi lige tid til at pakke ud og komme op og ride på banerne inden det går løs med vet check og konkurrence fredag.

Fredag skal jeg ride PGS og lørdag Inter 1, jeg håber jeg kan komme ind og få redet nogle god ture uden de store fejl. Torsdag skal jeg ride undervisning ved Lone, så jeg får en optimal tur inden fredagens klasse.

Forberedelse

Forberedelsen er en meget stor del af stævnet i sig selv. Hvis forberedelsen ikke er i orden, så kan det blive svært at gennemføre dagene optimalt. Her tænker jeg ikke kun på ridningen, for der er mange faktorer som der kan spille ind her. Jeg tænker lige så meget på foder, tilskudsprodukter, køling til ben osv. Som man skal have styr på inden afgang.

Hvis man går i gang i god tid, så bliver hele processen heller ikke så stresset. Samtidig vil man også være klar over, om man mangler nogle forskellige ting til stævnet, som man skal bestille inden.

Foder

Vi fodre med Pavo og til daglig bruger vi Ease&Excel. Det er super godt foder, som er udviklet til at bibeholde en god mavesyre hos hesten. Derudover har det et højt energiindhold samtidig med at det har en lavt sukker og stivelsesindhold. Foderet har en rigtig god struktur, da det også indeholder lucerne. Jeg har brugt foderet i over et år og Dia er rigtig glad og fungere godt på det.

Oveni Ease&Excel for hun også Pavo TopSport og Elyte, for at give hende lidt mere udholdenhed og lidt elektrolytter igennem foderet.

Sidst men ikke mindst, så får hun hver dag en portion med Pavo Slobbermash. Dia ELSKER det! Det er fantastisk at kunne give hende et ekstra måltid, som er godt for maven og som giver hende så stor en nydelse. Jeg kommer alle hendes tilskudsprodukter i hendes mash, så jeg er sikker på at hun får indtaget det hele.

Tilskudsprodukter

Jeg har været inde på før, hvad jeg giver af tilskudsprodukter. Så her sørger jeg selvfølgelig for at hun får ekstra med elektrolytter, E-Selen og Corta Flex Super Fenn. Det begynder jeg allerede at kører op i ration omkring 14 dage inden. På den måde ved jeg at depoterne er fuldt godt op.

Til et almindeligt landsstævne bruger jeg 8 recovers, fordi vi er der fra torsdag til søndag. Her til Equitour skal vi være i gang fra torsdag til lørdag, så denne gang skal jeg have 6 recovers med. Om torsdagen får hun 1 når hun kommer frem og en 4 timer efter vi er ankommet. Det samme gentager sig efter rideturen fredag og lørdag får hun en efter rideturen og en når vi er kommer hjem.  Derudover skal hun have en energibooster fra Equi2000 hver dag inden start, så det er 4 i alt.

Jeg har det bedst med at det er pakket på forhånd, så jeg ikke risikere at jeg pludselig ikke har nok under stævnet. Under Equitouren ved jeg at Horseworld Rideudstyr er på pladsen, så jeg ved det ville være muligt at få fat i nogle, hvis behovet opstod. Det er desværre ikke sådan, at de er der til alle stævner, så derfor har jeg det bedst med at det er i orden på forhånd.

Køling

Når vi er til stævne, så bruger vi Neo-Ice til at køle ben. Det er utrolig effektivt og trækker eventuelle hævelser ud af vævet. Samtidig er det smart, at man ikke skal have en lille fryser med på stævnepladsen, som man skulle tidligere.

Udstyr

Jeg begynder allerede weekenden før, at pakke de fleste ting. På den måde står jeg ikke onsdag aften efter arbejde og er helt stresset. Denne gang skal jeg have to stævne sæt med, altså to hvide underlag med flag, hvide bandager mv. også skal jeg have et træningssæt med til torsdag aften. Det er meget rart at det hele ligger klar i weekenden, så jeg er sikker på at alt er rent og klar til at blive pakket.

Der er mange ting op til stævner, men det er altid bedst at være forberedt. Der kan hurtig ske ting og sager der gør, at man bliver lidt presset. Så nu mere man kan gøre på forhånd, desto bedre er det.