Samshield – Kun dyrt design eller?

Samshield – Kun dyrt design eller?

februar 7, 2019 Af Camilla Bekkevold

Hvor har jeg hørt overstående mange gange, at Samshield ”bare” er en dyr ridehjelm. Men er det så ”bare” en dyr ridehjelm eller ligger der noget mere bag?

Personlig smag

Smag er svært at diskutere, da det som sagt er en personlig ting. Ofte kan nogle synes noget ikke er pænt i begyndelse, men efter noget tid synes det er pænt. Vi kender vist alle sammen det der med, at når man hører en sang første gang, så synes man ikke den er særlig god. Nu flere gange man så høre den, nu mere begynder man at synge med. Til sidst, så er sangen faktisk ret god og man har glemt at man i starten ikke brød sig om den.

Lidt det samme skete den gang Samshield kom på markedet. Puha, hvor folk synes at de ikke var særlig pæne. Men i takt med at flere og flere begyndte at ride med dem, blev de også set mere og mere. Og i dag er det helt sikkert flertallet som synes at det er nogle super fede og flotte hjelme. Jeg kunne derfor heller ikke andet end grine, da Samshield lancerede Miss Shield. For lidt det samme skete igen, nej hvor synes mange, at den ikke var særlig køn. Allerede nu er historien ved at gentage sig, fordi flere og flere bliver set med den.

Samshields baggrund

Hjelmen der har utallige muligheder og som i dag er gået hen og blevet en klassiker. Der er så mange muligheder for at lave den hjelm, som man drømmer om. Både i forhold til farve og forskellige typer af materiale. Der er mange typer skind og glimmer, så der er noget til enhver smag. Personlig synes jeg, at hjelmen basis design er virkelig flot, da det er enkelt og stilfuldt.

Men faktisk startede det et helt andet sted end designet. Det startede med at man ønskede at lave en ridehjelm som havde sikkerheden i top. Derudover skulle den give rytteren i større frihed omkring hovedet og et bedre airflow. På den måde ville rytteren bedre kunne ride med den mange timer om dagen. Så hjelmen er formet helt særligt for at lette trykket på rytterens pande. Det er gjort sådan, da man tidligere fik seriøse røde mærker i panden efter ens ridetur. Det udløste ofte, at man ryttere led af hovedpine og måske også derfor at mange ikke red med hjem tidligere.

For det andet, så er hjelmen designet med luftkanaler. Så der kommer både luft ind fra fronten og langs trimen, på siden af hjelmen. Det er med til at sikre optimal luft omkring rytterens hoved, hvilket især er fantastisk i varmere vejr.

Sikkerhed

Selv i dag, er det Samshield mest går op i sikkerheden. Så vidt jeg ved er de det eneste hjelmmærke, som har lavet en sikkerhedsvideo, hvor de viser forskellene mellem den gamle og nye sikkerhedsgodkendelse. Samtidig har de en fantastisk service, så hvis man f.eks. falder af, så kan man betale fragten til Frankrig også laver de et sikkerhedstjek på hjelmen. De gennemtjekker skallen for om den er intakt og hvis de ikke er intakt, så skifter de den. Det synes jeg er en flot service.

Så er det bare en dyr hjelm?

Nej der synes jeg bestemt ikke! Det er klart at hjelmen ligger i den dyre ende, fordi der bliver brugt 100% kvalitetsmaterialer til den. Alt skind bliver coatet på i hånden og alle sten, der sidder i trimen bliver også sat på i hånden. Derudover er der selvfølgelig de rigtig mange muligheder for forskelligt design. Det giver alle mulighed for at få lige præcis den hjelm de drømmer om. Dog vil jeg sige at det, som man især betaler for er hjelmens hovedforms design, airflow og service.

Så alt i alt er en Samshield meget mere end dyr hjelm.